Over Le Dauphine

Ik ben Patricia Lie. Ik ben gelukkig getrouwd met Rick en heb 3 kinderen. Ik ben een ervaren meditatiecoach, yogadocent en mindfulnesstrainer. Onder de naam Le Dauphine organiseer ik trainingen en retraites. Mijn liefde voor meditatie werd me als het ware door mijn vader met de paplepel ingegoten. Samen met hem deed ik aan yoga en meditatie. Ik merkte al snel dat het me goed deed om op deze manier tijd voor mezelf te nemen en ik leerde mezelf door meditatie steeds beter kennen.

Ook later in moeilijke en verdrietige perioden in mijn leven hielp meditatie me om er bovenop te komen en mezelf te hervinden. Ik merkte dat je door meditatie mentaal heel sterk wordt. Ik wilde dit aan zoveel mogelijk mensen doorgeven die daarvoor openstaan. Daarom besloot ik om mij te specialiseren op dit gebied door diverse opleidingen te volgen. Zo heb ik 12 jaar lang les gehad van Tibetaanse monniken. Ik ging naar kloosters van Benedictijnen en Franciscanen en ik bezocht tempels van boeddhistische monniken waar ik de driejarige opleiding boeddhistische meditatie volgde.

Terug in Nederland heb ik mijn kennis aangevuld en verdiept met verschillende trainingen zoals de MBE medititatietrainers-opleiding, MBSR Mindfulness trainer 1 e categorie en HBO coaching. Ook heb ik veel ervaring in het bedrijfsleven. Zo werkte ik in totaal 24 jaar bij Holland Casino en bij Douglas, Center Parcs en in de horeca.

Het boeddhisme sprak mij het meeste aan vanwege het mededogen voor alle levende wezens en niet oordelen. Na tientallen jaren les te hebben gevolgd bij Tibetaanse monniken, heb ik in 2012 besloten om toevlucht te nemen. Toevlucht nemen is een stap in het boeddhisme waarbij men een boeddhistische naam krijgt.

Mijn naam is Karma Yeshe Lhamo.

Mijn specialiteiten

Do-In Yoga

Ik geef Do-In Yoga. Deze vorm van Yoga werkt met meridiaanstrekkingen die het zelfhelend vermogen van het lichaam versnellen. Ik ben met Hatha Yoga opgegroeid, door Do-In Yoga te beoefenen merkte ik dat ik meer energie kreeg en me veel beter ging voelen. Je kunt bij mij wekelijkse lessen volgen maar ook een 5-delige basistraining. Op die manier leer je op een kundige manier Do-In Yoga waar je thuis mee verder kunt wanneer het jou uitkomt.

Retraites

Ik organiseer retraites in binnen en buitenland. Je letterlijk even terugtrekken, dat is wat we hard nodig hebben in deze drukke wereld. Met meditatie, yoga en workshops voor bewustwording kun je je energieniveau weer aanvullen. Er zijn retraites in Cadzand, Ossendrecht en op het mooie eiland Ibiza.

MBSR | Mindfulness

Ik geef een mindfulnesstraining volgens de MBSR-methode. Mindfulness betekent aandacht hebben voor het hier en nu. Naar jezelf kijken en leren herkennen wat je echt voelt en wilt, wat er voor jou toe doet in het leven. MBSR staat voor mindbased Stress Reduction. Er is wetenschappelijk aangetoond dat je via deze training effectief leert omgaan met stress-, angst en burn-out klachten.

Ook geef ik een MBSR-training voor bedrijven en ben ik beschikbaar als vertrouwenspersoon voor bedrijven.

Zelfcompassie

Ik bied een training Zelfcompassie: een 8-delige training ontwikkeld door Chris Germer en Kristin Neff.