MBSR-training voor bedrijven

Laat MBSR mindfulness voor u werken

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) raakt ons allemaal. Juist nu is het van groot belang dat medewerkers mentaal en fysiek gezond blijven, zodat uw team goed kan blijven functioneren. Wilt u ziekteverzuim voorkomen en medewerkers helpen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen op de werkvloer? Kies dan voor een MBSR-training voor bedrijven.

Tegenwoordig krijgen mensen in een week evenveel informatie te verwerken als honderd jaar geleden in een heel leven. Het menselijk brein is echter nauwelijks meegegroeid. Op het werk ervaren medewerkers steeds meer werkdruk. En door alle digitale mogelijkheden is het ook niet altijd makkelijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat over met aandacht in het hier en nu zijn. Je bewust zijn van wat je voelt en denkt en het leren doorbreken van negatieve automatische patronen. Met praktische oefeningen worden de hersenen getraind om meer in het hier en nu te zijn en te kunnen omgaan met de gedachten, gevoelens en emoties die hiermee gepaard gaan. Dit heeft een positief effect op gezondheid, helderheid van denken en emotionele intelligentie.

8-weekse MBSR-training voor bedrijven

Deze bedrijfstraining is gebaseerd op een eeuwenoude wijsheid uit het Oosten en elementen uit de psychologie. Le Dauphine gebruikt alleen wetenschappelijk onderzochte technieken waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. In de MBSR-training voor bedrijven leren uw medewerkers praktische technieken die zij niet alleen kunnen toepassen op het werk, maar ook in hun dagelijks leven. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de werking van ons brein.

  • yoga en beweging
  • meditatieoefeningen
  • concentratieoefeningen
  • ademhalingsoefeningen
  • oefeningen waarmee je je bewustzijn vergroot

 

Wat ervaren medewerkers

Effecten van de MBSR-training zijn: minder ziekteverzuim, betere samenwerking en betere leiderschapskwaliteiten. Deelnemers krijgen meer werkplezier: door met aandacht naar het werk te kijken, wordt het werk leuker. Ze leren anders kijken en omgaan met moeilijke klussen. En ze zijn creatiever en stressbestendiger, ervaren meer focus en helderheid en hebben meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.

 

Maatwerk MBSR-training voor bedrijven

Afhankelijk van uw vraag maken we een programma op maat voor uw bedrijf. Dit kan met workshops op de werkvloer. In deze tijd van Corona kan de gehele training ook online via videoverbinding worden gegeven. De training kan uit 4, 6 of 8 sessies van 2,5 uur bestaan.

De beste effecten worden bereikt met een programma van 8 sessies. We werken met groepen van maximaal 25 personen zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht is.

 

Bel voor meer informatie Patricia Lie op 06-42000 500 of stuur een e-mail naar info@ledauphine.nl