Bedrijfstraining MBSR: Laat mindfulness voor u werken: zen op de werkvloer

Ook voor Docenten en studenten op school een op maat gemaakt programma

Tegenwoordig krijgen mensen in een week evenveel informatie te verwerken als in de prehistorie in een heel leven. Ook al is het menselijk brein wel geëvolueerd, de hersenen kunnen nog niet met deze golf aan informatie omgaan. Op het werk ervaren medewerkers steeds meer werkdruk en door alle digitale mogelijkheden is het ook niet altijd makkelijk om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Mindfulness kan ziekteverzuim voorkomen en medewerkers helpen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen op de werkvloer. Het leidt tot een betere focus, verbeterde samenwerking, verhoogde productiviteit  en hogere emotionele intelligentie. Steeds meer werkgevers kiezen daarom voor een bedrijfstraining  mindfulness.

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat over met aandacht in het hier en nu zijn. Je bewust zijn van wat je voelt en denkt en het leren doorbreken van negatieve automatische patronen. Met praktische oefeningen worden de hersenen getraind om meer in het hier en nu te zijn en te kunnen omgaan met de gedachten, gevoelens en emoties die hiermee gepaard gaan. Dit heeft een positief effect op gezondheid, helderheid van denken en emotionele intelligentie.

Mindfulness als bedrijfstraining

De bedrijfstraining is gebaseerd op de MBSR-training. MBSR staat voor Mindbased Stress Reduction. De training combineert eeuwenoude wijsheid uit het Oosten en elementen uit de psychologie. Ik gebruik wetenschappelijk onderzochte technieken die bewezen effect hebben. Medewerkers leren praktische technieken die zij kunnen toepassen op het werk maar ook in hun dagelijks leven. De lessen bestaan onder meer uit meditatie, yoga en beweging, aandachts- en concentratieoefeningen, oefenen met de adem en oefeningen gericht op bewustzijn. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de werking van ons brein en de positieve effecten van meditatie op ons brein aan de hand van wetenschappelijk onderzoek.

Wat ervaren medewerkers?

Effecten van de mindfulnesstraining zijn: minder ziekteverzuim, betere samenwerking en betere leiderschapskwaliteiten. Deelnemers krijgen meer werkplezier: door met aandacht naar het werk te kijken wordt het werk leuker. Ze leren anders kijken en omgaan met moeilijke klussen. Ze zijn creatiever en stressbestendiger, ervaren meer focus en helderheid en hebben meer zelfinzicht en zelfvertrouwen.

 

Maatwerk voor uw bedrijf

Afhankelijk van uw vraag maken we een programma op maat voor uw bedrijf met workshops op de werkvloer. De training kan uit 4, 6 of 8 sessies van 2,5 uur bestaan. De beste effecten worden bereikt met een programma van 8 sessies. We werken met groepen van maximaal 25 personen zodat er voor iedereen persoonlijke aandacht is.